Reilen en zeilen

Wij vinden het leuk om onze kennis en ervaring met jou te delen. Niet alleen over onze dienstverlening en de projecten die wij ondersteunen, maar ook over de manier waarop wij ondernemen en wat wij met elkaar ondernemen. Volg ons op LinkedIn, Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven.

Recordpoging oversteek IJsselmeer met zonneboot gehaald

Op zaterdag 14 september vestigden onze collega’s van het New Nexus Solar Racing Team samen met DB-20 Solar Racing Team het allereerste record door het IJsselmeer over te steken met een zonneboot! Ze bereikten de overkant op de heenweg in 82 minuten en op de terugweg door wind mee zelfs in 61 minuten. Dat is niet zo makkelijk als het misschien klinkt…

Training Visual Changemaking gaat weer van start

De training Visual Changemaking is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een creatieve manier van communiceren en effectief wil samenwerken. En het mooie is: je hoeft geen tekenwonder te zijn! In een serie workshops gedurende twee dagen leer je de basis van de beeldtaal. Met een authentieke stijl en rijkgevulde toolkit ga je weer naar je werk.

Doen in Drenthe-app voor Provincie

Gasten en inwoners van Drenthe kunnen vanaf deze zomer in de nieuwe Doen in Drenthe-app heel gemakkelijk ontdekken wat er in de provincie allemaal is te doen en te beleven. New Nexus heeft de app mede ontwikkeld en gebouwd. De uitdaging was om een zo goed mogelijk aanbod te creëren op basis van het weer en locatie.

Medewerkers New Nexus wereldkampioen Solar & Energy Boat Challenge in Monaco

Ons New Nexus Solar Racing Team werd zaterdag 6 juli wereldkampioen in de open klasse tijdens de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat onze zonneboot zo goed als uitgeschakeld was door een flinke snoekduik, werd man en macht ingezet om de boot toch weer startklaar te maken. Dit resulteerde uiteindelijk in een eerste plaats bij de fleet race en match race, een derde plaats bij de slalom en overall in de wereldtitel!

Pizzasessie Artificial Intelligence

Tijdens deze pizzasessie over Artificial Intelligence gingen wij in gesprek met niemand minder dan Marco Wiering, Joep Bouwman en Marro Mijnans. We spijkerden onze kennis bij over Artificial Intelligence in relatie tot Machine Learning en Deep Learning. We verkenden mogelijke toepassingen van Artificial Intelligence in de energietransitie en inspireerden elkaar met praktijkvoorbeelden bij bijvoorbeeld CJIB en Philips.

Droomstart voor New Nexus Solar Racing Team

Het New Nexus Solar Racing Team werd afgelopen weekend kampioen in de V20 klasse op het NK Zonnebootrace Akkrum. Bij de endurance (53 km), het rondje Akkrum en de sprint waren ze volgens de jury ‘oppermachtig’ en gingen ‘als een speer’! Daar worden we bij New Nexus natuurlijk supertrots van met z’n allen. Want als duurzaamheid, technologie en fun bij elkaar komen, zijn wij op ons best.

Ups en downs tijdens ‘Coast to Coast’ in Schotland

Onder de ruim 100 medewerkers van New Nexus bevindt zich een grote groep sportievelingen die houden van een uitdaging. Geregeld doet een club collega’s mee aan een run, een fietstour, squashtoernooi of voetbalwedstrijd. Soms voor een goed doel, soms voor het teamgevoel of juist een persoonlijke prestatie, maar altijd met de support van New Nexus.

Drenthe Talent Initiative bij New Nexus

In gesprek over Next Economy tijdens Drenthe Talent Initiative

Dertig geselecteerde WO- en HBO (internationale) studenten uit heel Nederland maakten op 24 en 25 april een tour langs de zeven meest innovatieve, groene en slimme organisaties in Drenthe. Tijdens dit Drenthe Talent Initiative verzorgde New Nexus een 2,5 uur durend programma over sociaal ondernemerschap en de toepassing van design thinking om tot vernieuwende oplossingen te komen voor hedendaagse vraagstukken.